Kinderkleding kopen in Stichtse Vecht

De Stichtse Vecht bestaat uit dorpen en buurtschappen. Er zijn geen steden in de gemeente te vinden. Hoogstens grote dorpen. De grootste dorpskernen zijn Maarssen/Maarssenbroek, Breukelen en Loenen aan de Vecht.

Breukelen en Maarssen zijn met name groeikernen voor de naastgelegen steden. Dit zijn respectievelijk Amsterdam en Utrecht. In deze groeikernen zijn de meeste faciliteiten van de gemeente te vinden. De dorpen beschikken over faciliteiten die met name het dorp zelf bedienen.

kinderkleding

Denk bijvoorbeeld aan winkelcentrum Bizonspoor in Maarssen. Dit winkelcentrum is vrij compleet en ligt bovendien naast het treinstation. Er zijn parkeermogelijkheden en het is goed bereikbaar. Ook Breukelen beschikt over redelijke winkelmogelijkheden. Dat is fijn, want dan hoeven de inwoners van de Stichtse Vecht niet naar nabijgelegen steden voor hun dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse benodigdheden.

Goede winkelfaciliteiten zijn te meten aan de hand van het aantal winkels die kinderkleding verkopen. Dit is een algemene methode. Wanneer er winkels zijn die gespecialiseerd zijn in kinderkleding, zijn er ook (grote) supermarkten, kappers, speciaalzaken, winkels met huishoudelijke producten, enzovoort. Winkels met kinderkleding fungeren dus als een graadmeter.

Kinderkleding in Breukelen en Maarsen

Daarmee zijn winkel met kinderkleding een graadmeter voor een bepaald niveau aan voorzieningen die wij als gewenst achter in de gemeente Stichtse Vecht. In onze gemeente zijn de winkels met kinderkleding te vinden in Breukelen en Maarsen. Daarbuiten zo goed als niet. Dit wil zeggen dat deze twee dorpen het centrum vormen van de gemeente.

Er zijn verschillende soorten winkels met kinderkleding te vinden, waardoor er zelfs keuze wordt geboden in kinderkleding. Dat is een mooi teken. De inwoners hebben een keuze aan winkels waar ze hun kinderkleding kunnen kopen en er worden verschillende merken aangeboden.

We hebben persoonlijk gevraagd in andere dorpen en buurtschappen waar deze gezinnen hun kinderkleding kochten. Een opvallende was de invloed van online winkels. Het bleek dat de bewoners van deze buurtschappen en kleinere dorpen niet zozeer naar de winkelcentra in de grotere kernen gaan, maar zich juist tot internet wenden voor dit soort aankopen. Met name Amazingkids.nl werd genoemd als belangrijke online winkel voor kinderkleding.

Functie van de winkelcentra

 

Dit deed ons afvragen: wat is de functie van de winkelcentra in Breukelen en Maarsen voor de gehele gemeente? Is men in omliggende dorpen tevreden met zowel het aanbod aan faciliteiten als de aanvullende mogelijkheid om benodigdheden via het internet te kopen, of zien ze graag meer faciliteiten als winkels?

Ook dit hebben we meegenomen in ons eigen kleine, persoonlijke onderzoekje in de dorpen in de gemeente. Wat bleek: Men is tevreden. Met name in de kleine dorpen begrijpen ze dat het niet mogelijk is om gespecialiseerde winkels in de dorpen te hebben. Het internet biedt een goede oplossing, omdat dit hen een rit naar een groter dorp bespaart. Ze zijn dus tevreden met het huidige aanbod aan winkels en maken blij gebruik van de mogelijkheden die internet biedt. Daardoor zijn ze niet genoodzaakt om naar de winkelcentra in Breukelen en Maarsen te gaan.

Het winkelaanbod op internet heeft dus niet zozeer winkels vervangen, maar is voor hen vooral een makkelijkere oplossing om toch hun benodigdheden te kunnen kopen. Het is dus prima zo.

Posted on